пʼятниця, 8 лютого 2013 р.

Смаки раю: Соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів



Книга німецького історика Вольфганга Шивельбуша "Смаки раю" не просто розповідає про історію прянощів, тонізуючих і одурманюючих речовин, які люди вдихають або ковтають для отримання насолоди. Набагато більш важливо, в ній ставиться питання: як ці речовини вплинули на хід історії? Як саме ці предмети харчової розкоші з'являлися в Європі? Чи були кава, чай і тютюн лише випадковими наслідками колоніальних відкриттів, або ж вони задовольнили потреби в нових, відсутніх раніше задоволеннях?  Мовою оригіналу книга видана в Мюнхені в 1980 році.

Немає коментарів:

Дописати коментар